For children and teenagers

CONVENŢIA PRIVIND DREPTURILE COPILULUI
CONVENTIA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI» CONVENTIA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI (rom)
Varianta integrala a Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.
КОНВЕНЦИЯ О ПРАВАХ РЕБЕНКА » КОНВЕНЦИЯ О ПРАВАХ РЕБЕНКА
» DREPTURILE COPILULUI PE INTELESUL TUTUROR
» КОНВЕНЦИЯ О ПРАВАХ РЕБЁНКА ПОНЯТНАЯ ДЛЯ ВСЕХ
» I KONVENŢIA ANDAL CIACIMATA LE ŞIAORĂNGĂ KAI TI HAKIAREN SAORĂ (romani)
» POSTER: Moldova începe cu dreptul. Cu dreptul copilului. Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului.
» INVATA SA FII RESPONSABIL! CUNOASTE LEGEA! CREEAZA O LUME MAI SIGURA!
Carte de buzunar adresata copiilor care vor invata cum sa nu intre in conflict cu legea. Aceasta publicatie apare in cadrului proiectului "Adolescentii pentru prevenirea delicventei juvenile".
» DREPTURILE MELE. PLIANT
Varianta prescurtata a Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului. (rom)
» МОИ ПРАВА (rus)
» Brosurile Drepturile Mele (pentru 3 categorii de varsta: 5-8 ani, 9-12 ani, 13-18 ani)
» Poster-urile Am si eu drepturi si Fiecare copil are dreptul la...
RAPOARTE ALE COPIILOR DESPRE DREPTURILE LOR
»RESPECT FOR CHILDREN'S RIGHTS IN MOLDOVA. Children's report for the UN Committee on the Rights of the Child. 2016
The present report was produced by a group of children, called the Reflection Group, who carried out their activity between July 2014 and August 2016, with the support of the Non-governmental Organization Child's Rights Information Centre (CRIC). The report reflects children's views on the way the Convention on the Rights of the Child is respected in the Republic of Moldova. The development of the report builds on the experience and lessons learnt within the first report children from the Republic of Moldova submited to the Commi1ee in 2008.
»DREPTURILE COPILULUI MONITORIZATE DE COPII. Raportul copiilor despre cunoaşterea şi respectarea Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului. Anul 2013
Raportul apare în cadrul proiectului "Liber, Puternic şi Protejat - spre un sistem mai bun de protecţie a copiilor în Republica Moldova", implementat de către Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), în parteneriat cu Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Consiliile Raionale Leova şi Orhei, cu susţinerea financiară a Reprezentanţei UNICEF în Moldova şi Fundaţiei OAK.
La realizarea raportului au contribuit 54 de copii, membrii Grupurilor de Lucru pentru Drepturile Copilului (CLDC) din Raioanele Leova şi Orhei, susţinuţi de echipa de proiect a CIDDC: Cezar Gavriliuc, Iosif Moldovanu, Claudia Danii, Smiljana Frick, Diana Panico.
»DREPTURILE COPILULUI MONITORIZATE DE COPII - Raportul copiilor despre respectarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului. Anul 2012
Raportul "Drepturile copilului monitorizate de copii" apare în cadrul proiectului "Liber, Puternic şi Protejat - spre un sistem mai bun de protecţie a copiilor în Republica Moldova", implementat de către Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), în parteneriat cu Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţa de Copii (CNPAC), în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Consiliile Raionale Leova şi Orhei, cu susţinerea financiară a Reprezentanţei UNICE F în Moldova şi Fundaţiei OAK.

La realizarea raportului au contribuit 74 de copii, membrii Grupurilor de Lucru pentru Drepturile Copilului din Raioanele Leova şi Orhei şi ai Grupului de Reflecţie, susţinuţi de echipa de proiect a CIDDC: Cezar Gavriliuc, Iosif Moldovanu, Claudia Danii, Daniela Platon, Smiljana Frick, Diana Panico.

»Raport despre respectarea Convenţiei privind Drepturile Copilului în Moldova - ADEVĂRUL VORBIT DE COPII
» VIATA IN OCHII COPIILOR. RAPORTUL COPIILOR DESPRE RESPECTAREA CONVENTIEI CU PRIVIND DREPTURILE COPILULUI IN REPUBLICA MOLDOVA
Acest raport a aparut in contextul Raportului complementar adresat Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului, in 2008. Implicarea copiilor in monitorizarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, realizata in premiera in Republica Moldova, a facut parte din acest proces. CIDDC cu suportul Organizatiei Suedeze "Salvati Copiii", a efectuat consultarea copiilor si a facilitat elaborarea Raportului Copiilor.
RESURSE COPII AFECTAŢI DE MIGRAŢIE
» SINGUR ACASA. Carte de buzunar pentru fete si baieti cu parinti plecati in strainatate.
Carte de buzunar pentru fete si baieti cu parinti plecati in strainatate.
Aceasta carte este un dialog. Un adult – un profesor – ?i doi adolescenti – o fata ?i un baiat – discuta ?i cauta raspunsuri la mai multe intrebari. Mai ales, la intrebari legate de viata copiilor dupa plecarea parintilor la munci in strainatate.
» ОДИН ДОМА. КНИГА ДЛЯ МАЛЬЧИКОВ И ДЕВОЧЕК С РОДИТЕЛЯМИ, РАБОТАЮЩИХ ЗА ГРАНИЦЕЙ
RESURSE PROFESIONIŞTI CARE LUCREAZĂ CU COPIII
» CARTEA MARE A JOCURILOR
Aceasa carte este o culegere de jocuri scopul carora este de a facilita lucrul persoanelor ce activeaza in domeniul educatiei copiilor si tinerilor. Jocurile prezentate nu constitue niste mijloace in cadrul grupului. Folosirea jocurilor cere o cunoatere primara a grupului si o experienta minima in acest domeniu.
INIŢIATIVE DE PARTICIPARE
» ISTORII ADEVĂRATE DESPRE CE AU FĂCUT ELEVII ÎN COMUNITATE. Experiențe neobișnuite ale unor tineri obișnuiți
Broşura "Istorii adevărate despre ce au făcut elevii în comunitate. Experienţe neobişnuite ale unor tineri obişnuiţi" a fost elaborată de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) în cadrul proiectului "Participarea copiilor pentru incluziune socială", în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport Drochia şi Direcţia Învăţămînt Ştefan Vodă, cu suportul organizaţiilor Swedish Organisation for Individual Relief (SOIR Moldova) şi ERIKS Development Partner din Suedia.
» TINERII IN ACTIUNE!. 15 istorii de succes/ youth act! 15 stories of success
In aceasta brosura veti gasi istoriile de succes ale celor 15 echipe locale antrenate in 2003 in proiectul "Tineri in Actiune! Scopul proiectului a fost promovarea si facilitarea participarii la nivel local a copiilor si tinerilor pentru a contribui la dezvoltarea unei societati civile bazate pe cetatenie activa si respectul fata de Drepturile Omului. Acest proiect a oferit tinerilor instrumente necesare pentru punerea in aplicare a ideilor si a initiativelor lor civice. In 2003 circa 400 de tineri din 15 localitati au participat in cadrul proiectului. Ei si-au dezvoltat abilitatile si cunostintele de comunicare, lucru in echipa, cooperare, liderism, negociere, advocacy, analiza a problemelor si a solutiilor optime, de organizare a comunitatii etc. Aplicand aceste cunostinte si abilitati, ei au identificat problemele care ii afecteaza si au implicat membrii comunitatilor lor in solutionarea acestora.
» TINERII IN ACTIUNE. A REALIZA SCHIMBAREA. Republica Moldova, Raionul Telenesti, Anul 2006
In aceasta brosura veti gasi istoriile de succes ale celor 6 echipe locale din r. Telenesti antrenate in 2006 in proiectul "Tineri in Actiune! In cadrul acestui proiect, pe parcursul anului 2006, au fost instruite si sustinute, in vederea implementarii propriilor planuri de actiune, 6 grupuri de tineri din 6 localitati ale raionului Telenesti: Cisla, Ghiliceni, Inesti, Saratenii Vechi, Zgardesti si Suhuluceni.
PRACTICI DE SUCCES IN PROIECTUL "SPECIAL OLYMPICS – PARTICIPA!".
Acest ghid reprezinta experienta CIDDC de lucru in desfasurarea activitatilor de dezvoltare a diferitor abilitati, organizare de activitati de timp liber pentru copiii cu nevoi speciale in cadrul proiectului "Special Olympics - Participa!". Materialul este adresat tuturor profesorilor si educatorilor din scolile auxiliare si scolile generale, grupurilor de initiativa si tuturor persoanelor care vor sa contribuie la integrarea sociala a copiilor cu disabilitati intelectuale.
ALTE PUBLICAŢII
» AGENDA PENTRU ADOLESCENȚI
Această ediţie (ediţia a doua) a AGENDEI pentru ADOLESCENŢI apare în cadrul proiectului Organizaţiei pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) - Prevenirea traficului de fiinţe umane în rândul copiilor fără îngrijire părintească din R. Moldova, realizat în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din R. Moldova (CIDDC) și Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.
» GHIDUL ABSOLVENTULUI
De ce este important sa rasfoiesti acest ghid?
Opinii ale adolescentilor care au beneficiat de primele editii ale Ghidului absolventului
"Dragi absolventi!
Poate inca nu cunoasteti acest ghid, de aceea vreau sa va aduc la cunostinta parerea mea personala. Ghidul te conduce in viata profesionala. Pe mine m-a sprijinit enorm de mult, ajutindu-ma sa-mi gasesc profesia potrivita. De aceea trebuie sa-l cunoasteti si sa-l aveti si voi".
Irina, cl. a IX-a

"Acest ghid ne ajuta sa ne alegem o profesie. Am aflat cum se scrie un Cur¬riculum Vitae de succes. Am aflat ca sunt multe institutii de invatamant. Cu ajutorul lui ma pot pregati de pe acum pentru un interviu de angajare. Sunt mai informata despre cum pot proceda in cazul in care vreau sa merg peste hotare. Am aflat multe numere de telefoane de la colegii, scoli profesionale si multe adrese utile. Multumesc autorilor pentru acest ghid."
Ludmila, cl. a VIII-a

"Acest ghid mi-a fost de folos, pentru ca m-am putut determina unde sa plec sa invat. Ghidul contine mai multe informatii: numere de telefoane, adrese care ne ajuta sa contactam cu persoanele de la colegii, scoli profesionale. Noi stim ca acest ghid isi asuma rolul de facilitator intre realitatile si dorintele noastre. As vrea sa multumesc pentru sfaturi".
Ina, cl. a IX-a
» JURNALUL ISTORIILOR UMANE.
Jurnalul Istoriilor Umane a fost editat in cadrul proiectului "Dezvoltarea deprinderilor de viata pentru prevenirea traficului de fiinte umane" implementat in 11 gimnazii internat (Cahul, Carpineni, Cazanesti, nr. 2 Chisinau, Leova, Falesti, Orhei, Napadova, Tighina, Straseni, Vascauti) de catre Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului in parteneriat cu Secretariatul Consiliului National pentru Protectia Drepturilor Copilului si Ministerul Educatiei, cu suportul Reprezentantei UNICEF in Moldova si a Organizatiei Suedeze Radda Barnen.
Materiale publicate in prezentul JURNAL vin sa prezinte istoriile de viata si experienta a 28 de elevi din gimnaziile internat implicate in proiect si sa sensibilizeze opinia publica fata de copiii institutionalizati si problemele cu care se confrunta acestea.

Pentru a deschide documentele este necesar programul "Acrobat Reader". Accesati adresa, incarcati si instalati programul Acrobat Reader

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page