CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Dreptul Copilului la Protectie Impotriva Exploatarii prin Munca

 

22 IUNIE 2009

DREPTUL COPILULUI LA PROTECTIE IMPOTRIVA EXPLOATARII PRIN MUNCA SE AFLA PE AGENDA REUNIUNII DE VACANTA A COPIILOR CARE MONITORIZEAZA DREPTURILE COPILULUI IN MOLDOVA

Cei 22 de copii din Moldova care monitorizeaza drepturile copilului se reunesc, incepand cu 22 iunie 2009, la Chisinau, in cel de-al saselea atelier de lucru – de aceasta data pentru a prezenta istoriile lor personale sau cele ale colegilor despre modul in care este respectat sau incalcat Dreptul Copilului la Protectie impotriva Exploatarii prin Munca. Pe agenda atelierului, organizat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), se afla de asemenea formularea concluziilor finale despre situatia Drepturilor Copilului in Moldova, la un an de la lansarea acestei initiative de monitorizare in Moldova.

Copiii din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova, creat in iulie 2008, la initiativa CIDDC, au prezentat, in atelierele precedente, in fata oficialilor, partenerilor si mass-media, observatiile lor cu privire la Dreptul Copilului la Educatie (noiembrie 2008), Dreptul la Protectie impotriva Violentei si Neglijarii (ianuarie 2009) si Dreptul la Participare (martie 2009). Urmatorul drept ce va fi monitorizat de copii va fi Dreptul la Odihna si Timp Liber.

Citește mai departe...

Cartea „COPILUL MEU e singur acasă”, elaborată în Moldova, a fost adaptată în franceză şi bulgară

Cartea „COPILUL MEU e singur acasă”, elaborată în Moldova, a fost adaptată în franceză şi bulgară: „MON ENFANT est reste au pays” şi „ДЕТЕТО МИ остана в родината”

17 iunie 2010


Cartea „Copilul meu e singur acasă”, elaborată în Moldova, a fost editată în Franţa, în franceză, bulgară şi română, şi este folosită acum ca o resursă de comunicare între emigranţii din Franţa şi copiii care au rămas în ţările lor de origine – Republica Moldova, Bulgaria, România.

Acest ghid a fost realizat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) din Moldova şi Asociaţia ALC din Franţa, în cadrul unei iniţiative de sprijin pentru copiii şi părinţii afectaţi de migraţie, susţinută de Uniunea Europeană, printr-un program comun al Comisiei Europene şi Naţiunilor Unite în domeniul Dezvoltării şi Migraţiei.

Citește mai departe...

Moldovan and Romanian NGOs work out first crossborder package of resources for children alone at home

MARCH 11, 2009

MOLDOVAN AND ROMANIAN NGOS WORK OUT FIRST CROSSBORDER PACKAGE OF RESOURCES FOR CHILDREN ALONE AT HOME

Chisinau (IPN) The Information and Documentation Center for Children’s Rights of Moldova and the Social Alternatives Associations of Romania have devised the first package of resources in support of the children whose parents work abroad. The package includes a handbook for professionals, a guidebook for the parents that want to go abroad and an informative brochure for their children, Info-Prim Neo reports, quoting a communique from the two nongovernmental organizations.

The working handbook contains practical instruments, intervention models and examples of good practices from the two countries. It includes the experience of over 3 years of direct services for this category of children.

Citește mai departe...

Copilul meu e singur Acasa. Carte pentru parintii care pleaca la munca in strainatate

COPILUL MEU E SINGUR ACASA. CARTE PENTRU PARINTII CARE PLEACA LA MUNCA IN STRAINATATE

Cartea pentru parintii care pleaca la munca in strainatate, intitulata "COPILUL MEU E SINGUR ACASA", a fost prezentata, in premiera, in editia de vineri a talk-show-ului "Buna seara!" de la TV Moldova 1, moderat de Mircea Surdu.

Acest produs creat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului si "Urma ta" ii poate ajuta pe parinti si copii sa se inteleaga mai bine si sa faca despartirea mai putin dureroasa, considera autorii cartii. Principalele capitole valorifica experienta pozitiva a unor parinti plecati la munci peste hotare si formuleaza raspunsuri la cateva intrebari-cheie: "Ce se intampla cu copiii despartiti de parinti?", "Cum sa pregatiti copilul pentru plecarea dumneavoastra?", "Cum sa comunicati la distanta cu copilul?" si "Ce este bine sa stie parintii in plus despre copil?".

Citește mai departe...

"Ascultă vocea copilului" este o broșură adresată atât părinților, cât și altor persoane ce îngrijesc de copii (2)

Fie că sunteți părinte, fie că aveți,temporar, în grijă un copil, sunteți cointeresat în a-i asigura nevoile de bază. Hrana, somnul, timpul liber, asistența medicală, adulții care îl iubesc și îl protejează de pericole – toate împreună îl ajută pe copil să descopere lumea. Ceea ce îl face să se simtă important și îl determină să aibă încredere în sine și în cei din jur este comunicarea. Nevoia de a spune adulților și semenilor ceea ce simte și ce crede, de a participa la luarea deciziilor care îl vizează pe el, dar îi afectează și familia, și școala este înscrisă în Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului ca dreptul la opinie (art.12.)

"Ascultă vocea copilului" este o broșură adresată atât părinților, cât și altor persoane ce îngrijesc de copii. Publicația oferă informații despre ce este dreptul copilului la opinie, cum poate fi încurajată participarea copilului în familie, în școală și în comunitate și ce beneficii are ea asupra copilului și relației dintre el și adulți. Broșura apare în cadrul proiectului "Drepturile copilului pe înțelesul tuturor", implementat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, cu susținerea Organizației Suedeze "Salvați Copiii".

Citește mai departe...

Contacte

Adresa: Strada Eugen Coca nr. 15, Chișinău,
Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Ambasadorul 2%

Sustin 2%! Sustin 2%! 

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page