Noutăți

Interviu cu Irina. Copiii își ajută semenii și rup barierele sociale

Copiii își ajută semenii și rup barierele sociale
Interviu cu Irina, elevă în clasa a X-a (raionul Ștefan Vodă)

Irina este membră a altui grup de inițiativă. Ea a lucrat asupra proiectului alături de colegii din clasa ei.

- Irina, spune-mi care era scopul proiectului vostru?
- Noi ne-am propus să îmbunătățim condițiile sanitaro-igienice a apei pe care o consumă elevii liceului. Soluția pe care am găsit-o consta în procurarea și instalarea a 2 dozatoare de apă, dotate cu filtre.

- Ați întâlnit anumite dificultăți în implementarea proiectului?
- Da. Cel mai greu a fost să găsim magazinul de la care am procurat aparatele. De la Ștefan Vodă a trebuit să mergem tocmai la Bălți. A fost greu să găsim și finanțatori, iar pe unii, după ce i-am găsit, i-am pierdut pentru că nu aveam cont în bancă și nu aveam cum să primim ajutorul financiar de la ei.

Read more... 

Interviu cu Mihaela. Copiii își ajută semenii și rup barierele sociale

Copiii își ajută semenii și rup barierele sociale
Interviu cu Mihaela, elevă în clasa a VII-a (raionul Drochia)

50 de grupuri de copii din raioanele Drochia și Ștefan Vodă au învățat cum pot rezolva problemele cu care se confruntă semenii lor; se descoperă pe sine, își dezvoltă abilitățile și comunică fără bariere sociale – toate au loc în cadrul proiectelor comunitare pe care le-au gândit și implementat împreună cu profesorul de educație civică.

Mihaela este membrul unui grup de inițiativă și ne vorbește astăzi despre cum a lucrat asupra proiectului și cât de mult a schimbat-o această experiență.

- Mihaela, care a fost scopul proiectului pe care l-ai realizat alături de colegii tăi?
- Prin proiectul pe care l-am realizat am vrut să îmbunătățim calitatea orelor de educație fizică; să le facem mai interesante și să implicăm cât mai mulți copii în activități sportive, prin procurarea unui echipament sportiv diversificat.

Read more... 

„Telefonul copilului”, serviciul ce urmează a fi creat de Guvern, subiect intens discutat de către copiii mediatori din raionul Călărași.

Comunicat de presă. 01-04-2013, Chișinău – "Telefonul copilului", serviciul ce urmează a fi creat de Guvern, a fost subiectul intens discutat de către copiii mediatori din raionul Călărași.

Cei 53 de copii ce au sarcina de a media micile conflicte ce pot apărea între semenii lor, de a observa cazurile de discriminarea și violență în școală și comunitate și de a raporta cazurile grave adulților sau profesorilor s-au întâlnit la Chișinău pentru un nou stagiu de instruire. În cadrul acestei întruniri mediatorii și-au exprimat opiniile față de noul serviciu ce urmează a fi dezvoltat de către Guvern.

Read more... 

"Ascultă vocea copilului" este o broșură adresată atât părinților, cât și altor persoane ce îngrijesc de copii

Fie că sunteți părinte, fie că aveți,temporar, în grijă un copil, sunteți cointeresat în a-i asigura nevoile de bază. Hrana, somnul, timpul liber, asistența medicală, adulții care îl iubesc și îl protejează de pericole – toate împreună îl ajută pe copil să descopere lumea. Ceea ce îl face să se simtă important și îl determină să aibă încredere în sine și în cei din jur este comunicarea. Nevoia de a spune adulților și semenilor ceea ce simte și ce crede, de a participa la luarea deciziilor care îl vizează pe el, dar îi afectează și familia, și școala este înscrisă în Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului ca dreptul la opinie (art.12.)

"Ascultă vocea copilului" este o broșură adresată atât părinților, cât și altor persoane ce îngrijesc de copii. Publicația oferă informații despre ce este dreptul copilului la opinie, cum poate fi încurajată participarea copilului în familie, în școală și în comunitate și ce beneficii are ea asupra copilului și relației dintre el și adulți. Broșura apare în cadrul proiectului "Drepturile copilului pe înțelesul tuturor", implementat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, cu susținerea Organizației Suedeze "Salvați Copiii".

Read more... 

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page