Înscrie-te în Platforma Copiilor!

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță despre crearea unui nou grup de inițiativă în cadrul Platformei Copiilor.

Platforma Copiilor este spațiul în care diverse grupuri de copiii monitorizează, apără și promovează drepturile copilului/omului în Republica Moldova și a fost lansată în 2017 de către CIDDC.
Până în prezent, Platforma Copiilor a realizat diverse activități pentru drepturile copilului, inclusiv la nivel internațional, a inițiat și a elaborat diverse cercetări și campanii privind drepturile copilului/omului în familie, în școală, în comunitate, în stat. Printre acestea, campaniile privind dreptul copiilor la toalete decente: „Salutări din școala mea” (2018), Școli cu toalete curate și sigure. Un drept, nu un privilegiu (februarie 2020); campania online de sensibilizare a autorităților și adulților „Un mediu sigur pentru copiii apărători ai drepturilor omului” (februarie 2022); Raportul Situația copiilor apărători ai drepturilor omului în Republica Moldova (Geneva, octombrie 2021); Raportul „Educația sexuală - cum o face școala și ce poate fi diferit” (2021) și ultimul raport „ Intimitatea emoțională a copiilor. Cum mediul școlar și familial contribuie la dezvoltarea ei”

Mai multe detalii despre activitățile acesteia poți găsi pe pagina de Instagram și Facebook.

Noul grup de copii va fi constituit pentru perioada iunie-decembrie 2024. Scopul acestui grup va fi dezvoltarea unor materiale de informare și a unei campanii online despre drepturile copilului. Pentru a putea contribui la realizarea acestor produse, echipa CIDDC le va oferi membrilor grupului suport, iar fiecare membru/membră se va implica în acțiunile care îi sunt pe interes.
Ce vei învăța și realiza?
- vei învăța despre drepturile tale - drepturile copilului;
- vei dezvolta instrumente de sensibilizare asupra drepturilor copilului, inclusiv videoclipuri;

- vei contribui la dezvoltarea de scenarii pentru videouri educative despre drepturile copilului;

- vei participa la organizarea filmărilor sau vei participa la filmare chiar tu;

- vei participa la elaborarea unei campanii online despre ce sunt drepturile copilului și cum pot fi mai bine respectate.

Cum vom face asta?
- prin activități non-formale și jocuri;
- prin ateliere de lucru offline (și online, la necesitate);
- prin lucru în grupuri mici și mari.

În acest sens, vei participa la activități offline (ateliere de lucru) online (întâlniri online, comunicare pe email și/sau rețele de socializare). Pentru aceasta, ar fi nevoie să dedici în jur de 3 zile pe lună.

Cine se poate înscrie?

Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 11-16 ani, poate face parte din Platforma Copiilor. Echipa CIDDC respectă și acceptă diversitatea și va face tot posibilul pentru ca fiecare persoană indiferent de etnie, orientare sexuală, confesiune religioasă, reușită școlară, situație familială, limbă vorbită etc să se simtă acceptată și respectată în Platforma Copiilor.

Câteva beneficii pe care le vei avea dacă vei deveni membru/membră al/a Platformei Copiilor:

● vei afla mai multe despre ce sunt drepturile copilului și cine sunt responsabilii de asigurarea drepturilor tale;

● vei învăța în practică ce este și cum se realizează campaniile de informare, crearea videoclipurilor și alte activități de promovare;

● toate activitățile te vor împuternici să acționezi ca apărător al/apărătoare a drepturilor omului și să-i încurajezi și pe alții să-și ceară drepturile sau să le apere pe ale altora;

● vei cunoaște și colabora cu semeni și adulți care sunt implicați în respectarea și asigurarea drepturilor copiilor;

● vei avea un spațiu sigur în care poți vorbi deschis, inclusiv despre cum se respectă drepturile tale și ale altor copii.

Echipa CIDDC va urmări să creeze condițiile recomandate de către Comitetul ONU privind Drepturile Copilului și să țină cont de propria Politică de Protecție a Copilului pentru a te simți împuternicit și în siguranță să-ți exprimi opinia.

Dacă ești interesată/interesat să faci parte din grup:

1. Discută cu părinții tăi despre aceasta și oferă-le să studieze și semneze Acordul părinților , transmite acordul semnat la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu titlul: Acordul Părintelui - Numele, Prenumele.

2. Completează formularul .

Data limită de aplicare: 26 iunie 2024

La data de 21 iunie, ora 15:00, vom avea o sesiune de informare despre aplicarea la Platforma Copiilor. În cadrul acestei sesiuni vei afla mai multe detalii despre implicarea în Platforma Copiilor și vei avea spațiu pentru adresarea întrebărilor. Sesiunea se va desfășura în format online pe zoom. Dacă vrei să participi la aceasta, o poți face prin completarea formularului de înscriere la sesiunea de informare.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii sau dacă întâmpini dificultăți de înscriere, o poți contacta pe Elvira Drangoi - Coordonatoare Platformei Copiilor, la numărul de telefon: 067 695919, pe emailul This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe rețelele de socializare:

Facebook: facebook.com/platformacopiilor/
Instagram: instagram.com/platforma_copiilor/

Această activitate este realizată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în cadrul proiectului „Consolidarea și Protejarea Drepturilor Copilului în Republica Moldova”, implementat, în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2024, în cooperare cu Ambasada Germaniei în Republica Moldova și cu suportul financiar oferit de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei.

Last modified onTuesday, 18 June 2024 18:09
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page