Orientare profesională prin vizite de studii la companii și instituții de învățământ

Circa 100 de copii din gimnazii internat vor vizita nouă instituții de învățământ și agenți economici din Chișinău în cadrul unui program de orientare profesională desfășurat de CIDDC în instituțiile rezidențiale din Bender, Leova și Strășeni. Scopul vizitelor este de a informa elevii claselor absolvente din școlile internat despre oportunitățile privind continuarea studiilor profesionale după absolvirea treptei gimnaziale.

Vizitele au loc după ce timp de un an școlar elevii claselor 7-9 din cele trei instituții au participat la un program amplu de orientare profesională. „În cadrul programului învățăm copiii să se cunoască pe sine, cum să se informeze despre piața muncii, instituțiile de învățământ în care pot să învețe o profesie, pregătirea dosarului de admitere și despre riscurile/ pericolele cărora ar trebui să facă față după ce pleacă de la internat. În cadrul seminarelor se mai discută despre instituțiile și profesioniștii responsabili să-i ajute, să-i ghideze pe perioada studiilor profesionale și în perioada angajării în câmpul muncii”, explică Aliona Stepan, coordonatoarea programelor de lucru cu copii din instituții rezidențiale.

Pe parcursul celor 3 zile copiii se vor informa despre cele mai solicitate profesii de pe piața muncii în Moldova; vor afla care sunt condițiile de admitere și cum fac față provocărilor studenții din mai multe școli profesionale și colegii; vor comunica cu profesioniști din diferite domenii vizitând StarNet și fabrica de mobilă CONFORT.

 

În rezultatul realizării întregului program de ghidare în carieră desfășurat pe parcursul anului de studii 2015-2016, adolescenții vor putea lua decizii informate privind studiile profesionale și cariera lor viitoare. Activitățile sunt desfășurate de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu suportul Soroptimist International – Uniunea din Norvegia.

Last modified onTuesday, 23 August 2016 17:01
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page