15 tineri și tinere au absolvit programul de formare de formatori în domeniul participării copilului

Timp de 7 luni, 15 tineri și tinere din Republica Moldova și-au consolidat capacitățile de înțelegere a drepturilor copiilor care acționează în calitate de Apărători ai Drepturilor Omului în Republica Moldova și împuternicirea acestora.

Formarea tinerilor s-a desfășurat în perioada iunie - decembrie 2024, în cadrul Programului Formare de Formatori în domeniul participării copilului. Acest program face parte din proiectul „Consolidarea și Protejarea Drepturilor Copilului în Republica Moldova”, implementat de CIDDC în parteneriat cu Ambasada Germaniei, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei.

Totodată, s-au depus eforturi pentru consolidarea capacităților cadrelor didactice de Educație pentru societate de a sprijini copiii apărători ai drepturilor omului, inclusiv pe cei refugiați, de a-și monitoriza drepturile și a le apăra în fața autorităților.

Read more...

Solicităm oferte de prețuri pentru achiziționarea unei imprimante multifuncționale

TERMENI DE REFERINȚĂ

CONTEXT:

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

CIDDC solicită oferte de prețuri pentru achiziționarea unei imprimante multifuncționale în cadrul proiectului „Răspuns de urgență pentru satisfacerea necesităților de bază ale refugiaților și comunităților gazdă afectate de criza din Ucraina în Moldova prin furnizarea nevoilor de bază, educație, protecție și servicii MHPSS”, implementat de CIDDC cu suportul financiar oferit de World Vision și Aktion Deutschland Hilft (ADH), în perioada martie 2024 – martie 2025.

Read more...

Activitatea grupului CADO pentru drepturile copilului: iulie – decebrie 2024

În a doua jumătate a anului 2024, grupul CADO pentru Drepturile Copilului a desfășurat activități care s-au concentrat pe învățarea, reflecția și promovarea drepturilor copilului. Grupul, format din 23 de membri cu vârste între 12 și 16 ani, provenind din 21 de raioane diferite ale Republicii Moldova, a fost constituit în urma unor aplicări deschise ce au avut loc în vara acestui an. Procesul de selecție a membrilor a implicat și copii dintr-o componență anterioară a Platformei Copiilor, CADO pentru ESC (educație sexuală comprehensivă), pentru a asigura diversitatea membrilor și dar și obiectivitate în proces.

Activitățile desfășurate

Din iulie până în decembrie, grupul a participat la 5 ateliere de lucru , cu activități de învățare non-formale, prin care copiii au explorat subiecte esențiale despre drepturile omului, în special drepturile copilului:

Read more...

Transformând stereotipurile de gen: Impactul și perspectivele clubului taților

Aproximativ 290 de tați și tineri participă activ la Cluburile Taților, unde au ocazia să-și dezvolte atitudini pozitive cu referire la egalitatea de gen și implicarea activă în creșterea copiilor. Activitățile sunt desfășurate de 18 facilitatori și facilitatoare locale care au fost instruiți și susținuți de către Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și încurajați să faciliteze Cluburile taților în localitățile lor, în cadrul instituțiilor educaționale sau altor instituții care prestează servicii sociale în comunitate.

Cluburile taților sunt o rețea de grupuri de tați care promovează paternitatea activă și abordează normele sociale discriminatorii împotriva femeilor, un spațiu prietenos în care tații și tinerii învăță despre rolurile în familie, în îngrijirea copiilor și crearea relațiilor sănătoase.

În total, în perioada 2020 – 2024, au fost create 28 de Cluburi în 8 localități din raioanele Fălești, Strășeni, Drochia, Glodeni, Căușeni, Fălești, Ialoveni, Ștefan-Vodă și municipiul Chișinău.

Read more...

Terms of Reference for the Final Audit of the project “Enhancing and Protecting Children’s Rights in the Republic of Moldova”

Introduction
The Child Rights Information Centre Moldova (CRIC), hereafter referred to as the ‘Cooperation partner’, is a non-governmental organization, set up in 1999. CRIC’s vision is a society with more care, understanding and respect for the human beings. We inspire adults to listen to the voice of every child and we work with children, families, authorities, public services and civil society in order to develop and apply solutions based on child rights.

See more info on CRIC on drepturilecopilului.md .

The Cooperation partner wishes to engage the services of an audit firm for the purpose of auditing the project “Enhancing and Protecting Children’s Rights in the Republic of Moldova”, as stipulated in the agreement between Embassy of the Federal Republic of Germany in the Republic of Moldova, hereinafter referred to as "the donor", and CRIC, hereinafter referred to as "the cooperation partner". The audit shall be carried out in accordance with international audit standards issued by IAASB (The International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB)). The audit shall be carried out by an external, independent and qualified auditor.

Read more...

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page