Link web Ce așteaptă elevii de la profesori și cum îi poate ajuta ministra Liliana Nicolaescu-Onofrei
În premieră pentru sistemul educațional național, circa 40 de elevi din diverse școli profesionale și colegii au avut oportunitatea de a reflecta critic asupra competențelor pentru cultură democratică în cadrul primului workshop destinat membrilor Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic.
Link web Cum să pregătiţi copilul atunci când părinţii pleacă peste hotare
Lucrurile noi şi schimbările pot provoca îngrijorare şi chiar stres pentru unele persoane, până reuşesc să se adapteze noilor condiţii. Plecarea părinţilor peste hotare poate fi o astfel de situaţie pentru copiii rămaşi acasă. Copilul trăieşte despărţirea de părinţi ca pe ceva profund negativ, ca pe o nedreptate. Unii copiii ajung să creadă că plecarea părinţilor este un complot împotriva lor sau o pedeapsă pentru că au făcut ceva „rău”. Puteţi să vă protejaţi copilul de astfel de gânduri prin discuţii şi înţelegere.
Link web Copii umiliţi de părinţi. Povestea băiatului ascuns în beci de tatăl său
Autorităţile publice locale trebuie să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi implicare atunci când cunosc cazuri de violenţă ale părinţilor asupra copiilor. Faptele care pun în pericol viaţa copiilor nu trebuie rezolvate la nivel verbal, în speranţa că părinţii îşi vor schimba tacticile educaţionale, ci trebuie să se procedeze conform legii.
Citeste mai mult: adev.ro/nhc882
Link web Aş face (aproape) orice pentru copilul meu!
Aşa suntem noi, mamele. Nişte ființe supranaturale care îngrămădesc în umilele 12 ore ale zilei activități cât pentru 48. Aş face orice pentru copilul meu. Cu câteva excepții care mă ajută să nu-mi pierd mințile.
Link web Ce facem cu copiii mici?
În Republica Moldova există o singura creşă unde sunt acceptaţi copii mai mici de un an. În cele două grupe sunt disponibile doar 24 de locuri. Cum se descurcă, însă, ceilalţi părinţi care, pur şi simplu, sunt nevoiţi să iasă la serviciu?
Link web SEMNAL DE ALARMĂ: Mai mult de 50% dintre elevi se simt extenuați la școală
Elevii din Chișinău răcesc des, sunt nervoși, dorm prost, se trezesc obosiți și memorează slab temele pentru acasă. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de medicii igieniști de la Centrul de Sănătate Publică din Chișinău pe parcursul anului de studii 2013-2014.
Link web Educaţia în şcoală, între palme şi demisii
În ultima perioadă, tot mai multe cazuri de abuz şi neglijare a copiilor, inclusiv în mediul şcolar, ies la iveală. Experţii explică această creştere a abuzurilor prin faptul că elevii, dar şi membrii comunităţilor au început să fie mai receptivi şi să semnaleze cazurile de violenţă pe care le cunosc. Totuşi, majoritatea situaţiilor în care un copil este neglijat de un cadru didactic rămân a fi ascunse, deoarece tot profesorul are „dreptate”.
Citeste mai mult: adev.ro/ngz5cc
Link web Află cât de pregătit este copilul pentru a rămâne singur acasă
Unii părinţi cer de la copil să-i asculte „fără să le întoarcă vorba înapoi”. Apoi, brusc, pe la 25 de ani, cer de la el să ia decizii independente, să fie puternic, să conducă, să aibă succes, să câştige bani. Dar asta nu se întâmplă doar cu vârsta, asta se învaţă în familie. Acordaţi încredere copilului, oricât de mic ar fi el, respectaţi-i opinia şi demnitatea, implicaţi-l în luarea deciziilor. Oferiţi copilului posibilitatea de a alege şi respectaţi-i dorinţele.
Link web Ce este bine să știți despre dezvoltarea copilului
Cu toate că părinţii sunt cei care-şi cunosc cel mai bine copiii, uneori, se întâmplă că nici ei nu mai reuşesc să facă faţă situaţiilor. De multe ori, părinții reacționează violent la unele comportamente ale copiilor considerându-le ca fiind negative sau intenţionate, când, de fapt, poate fi doar un comportament specific vârstei. Pentru a înţelege mai bine copiii şi comportamnetele acestora este important să cunoaşteţi şi particularităţilor de vârstă ale copilului.
Adresa: Strada Eugen Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008
Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Sustin 2%!
Partener media: