Înscrie-te în Platforma Copiilor!

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță despre crearea unui nou grup de inițiativă în cadrul Platformei Copiilor.

Platforma Copiilor este spațiul în care diverse grupuri de copiii monitorizează, apără și promovează drepturile copilului/omului în Republica Moldova și a fost lansată în 2017 de către CIDDC.
Până în prezent, Platforma Copiilor a realizat diverse activități pentru drepturile copilului, inclusiv la nivel internațional, a inițiat și a elaborat diverse cercetări și campanii privind drepturile copilului/omului în familie, în școală, în comunitate, în stat. Printre acestea, campaniile privind dreptul copiilor la toalete decente: „Salutări din școala mea” (2018), Școli cu toalete curate și sigure. Un drept, nu un privilegiu (februarie 2020); campania online de sensibilizare a autorităților și adulților „Un mediu sigur pentru copiii apărători ai drepturilor omului” (februarie 2022); Raportul Situația copiilor apărători ai drepturilor omului în Republica Moldova (Geneva, octombrie 2021); Raportul „Educația sexuală - cum o face școala și ce poate fi diferit” (2021) și ultimul raport „ Intimitatea emoțională a copiilor. Cum mediul școlar și familial contribuie la dezvoltarea ei”

Read more...

Anunț privind înscrierea la atelierele de formare a formatorilor în domeniul participării copilului

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului anunță concurs de înscriere la un program de formare de formatori în domeniul participării copilului. Programul este destinat tinerilor și tinerelor, cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care sunt interesați/interesate să-și dezvolte abilitățile de facilitare a activităților de susținere și ghidare a copiilor să-și cunoască drepturile, să le monitorizeze și să facă pledoarie pentru avansarea respectării lor.

Centrul de Informare și Documentare pentru Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md.

Read more...

Concurs de selectare a unui/unei expert/experte pentru ghidarea unui grup de copii privind elaborarea unei campanii pe social media despre drepturile copilului

TERMENI DE REFERINȚĂ. Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță un concurs pentru selectare a unui expert/experte în elaborarea campaniilor pe social media, cu experiență de lucru cu copiii. Acesta/aceasta va desfășura activități de formare și ghidare pentru un grup de 20-25 de copii, cu scopul de a dezvolta o campanie online menită să promoveze drepturile copilului, să îmbunătățească înțelegerea acestora și să sensibilizeze publicul.

  1. CONTEXT

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Read more...

Concurs de selectare a consultanților-formatori/consultantelor-formatoare pentru consolidarea capacităților unui grup de copii privind drepturile copilului

TERMENI DE REFERINȚĂ. Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță concurs de selectare a experților/expertelor în facilitare care vor realiza activități de formare pentru un grup de copii în vederea dezvoltării capacităților de a învăța despre drepturile copilului și a promova respectarea și aplicarea lor.

  1. CONTEXT

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Read more...

Concurs de selectare de consultanți-formatori/consultante-formatoare pentru dezvoltarea și livrarea unui program de formare de formatori privind participarea copilului

TERMENI DE REFERINȚĂ. Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului anunță concurs de selectare a consultanților-formatorilor/consultantelor-formatoarelor pentru dezvoltarea unui program de formare în domeniul participării copilului și desfășurarea activităților de consolidarea capacităților privind participarea copiilor a cel puțin 15 tineri facilitatori/ tinere facilitatoare care lucrează sau intenționează să lucreze cu și pentru copii, inclusiv copiii refugiați.

  1. CONTEXT

Centrul de Informare și Documentare pentru Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Read more...

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page