For parents/carers

CONVENŢIA PRIVIND DREPTURILE COPILULUI
» CONVENTIA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI (rom)
Varianta integrala a Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.
» КОНВЕНЦИЯ О ПРАВАХ РЕБЕНКА
RAPOARTE ALE COPIILOR DESPRE DREPTURILE LOR
»RESPECT FOR CHILDREN'S RIGHTS IN MOLDOVA. Children's report for the UN Committee on the Rights of the Child. 2016
The present report was produced by a group of children, called the Reflection Group, who carried out their activity between July 2014 and August 2016, with the support of the Non-governmental Organization Child's Rights Information Centre (CRIC). The report reflects children's views on the way the Convention on the Rights of the Child is respected in the Republic of Moldova. The development of the report builds on the experience and lessons learnt within the first report children from the Republic of Moldova submited to the Commi1ee in 2008.
»DREPTURILE COPILULUI MONITORIZATE DE COPII. Raportul copiilor despre cunoaşterea şi respectarea Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului. Anul 2013
Raportul apare în cadrul proiectului "Liber, Puternic şi Protejat - spre un sistem mai bun de protecţie a copiilor în Republica Moldova", implementat de către Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), în parteneriat cu Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Consiliile Raionale Leova şi Orhei, cu susţinerea financiară a Reprezentanţei UNICEF în Moldova şi Fundaţiei OAK.
La realizarea raportului au contribuit 54 de copii, membrii Grupurilor de Lucru pentru Drepturile Copilului (CLDC) din Raioanele Leova şi Orhei, susţinuţi de echipa de proiect a CIDDC: Cezar Gavriliuc, Iosif Moldovanu, Claudia Danii, Smiljana Frick, Diana Panico.

 

»DREPTURILE COPILULUI MONITORIZATE DE COPII - Raportul copiilor despre respectarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului. Anul 2012
Raportul "Drepturile copilului monitorizate de copii" apare în cadrul proiectului "Liber, Puternic şi Protejat - spre un sistem mai bun de protecţie a copiilor în Republica Moldova", implementat de către Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), în parteneriat cu Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţa de Copii (CNPAC), în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Consiliile Raionale Leova şi Orhei, cu susţinerea financiară a Reprezentanţei UNICE F în Moldova şi Fundaţiei OAK.

La realizarea raportului au contribuit 74 de copii, membrii Grupurilor de Lucru pentru Drepturile Copilului din Raioanele Leova şi Orhei şi ai Grupului de Reflecţie, susţinuţi de echipa de proiect a CIDDC: Cezar Gavriliuc, Iosif Moldovanu, Claudia Danii, Daniela Platon, Smiljana Frick, Diana Panico.

»Raport despre respectarea Convenţiei privind Drepturile Copilului în Moldova - ADEVĂRUL VORBIT DE COPII
» VIATA IN OCHII COPIILOR. RAPORTUL COPIILOR DESPRE RESPECTAREA CONVENTIEI CU PRIVIND DREPTURILE COPILULUI IN REPUBLICA MOLDOVA
Acest raport a aparut in contextul Raportului complementar adresat Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului, in 2008. Implicarea copiilor in monitorizarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, realizata in premiera in Republica Moldova, a facut parte din acest proces. CIDDC cu suportul Organizatiei Suedeze "Salvati Copiii", a efectuat consultarea copiilor si a facilitat elaborarea Raportului Copiilor.
RESURSE COPII AFECTAŢI DE MIGRAŢIE
» COPILUL MEU E SINGUR ACASA. Carte pentru parinti care pleaca la munca in strainatate. URMA Ta . 2007
Carte pentru parinti care pleaca la munca in strainatate.
Din ea puteti afla:
- Ce se intampla cu copiii despartiti de parinti?
- Cum sa pregatiti copilul pentru plecarea dumneavoastra?
- Cum sa comunicati la distanta cu copilul?
- Ce este bine sa stiti in plus despre copil?
»МОЙ РЕБЕНОК ДОМА ОДИН. КНИГА ДЛЯ РОДИТЕЛЕЙ, КОТОРЫЕ УЕЗЖАЮТ НА РАБОТУ ЗА РУБЕЖОМ
» COPII SINGURI ACASA. Carte pentru persoanele care au grijă de copii cu părinţi plecaţi în străinătate.
Acest ghid a fost elaborat în cadrul proiectului "Susţinerea copiilor şi părinţilor afectaţi de migraţie", implementat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului în colaborare cu ALC France, şi a proiectului "Întărirea suportului la nivel de comunitate pentru familiile cu multe generaţii rămase în urma migraţiei din Moldova", implementat în parteneriat de HelpAge International şi Respiraţia a Doua.
» ДЕТИ ДОМА ОДНИ. КНИГА ДЛЯ ПОПЕЧИТЕЛЕЙ ДЕТЕЙ С РОДИТЕЛЯМИ, РАБОТАЮЩИХ ЗА ГРАНИЦЕЙ
EDUCAŢIE PARENTALĂ
» EDUCĂ-ȚI COPILUL CU GRIJĂ. GHID PENTRU UN PĂRINTE MAI BUN.
Publicaţia apare în cadrul programului "Promovarea practicilor parentale pozitive de disciplinare a copiilor" implementat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) cu suportul financiar al Reprezentanţei UNICEF în Moldova.
Publicaţia este adresată părinţilor, profesioniştilor care lucrează cu părinţii şi altor persoane care îngrijesc copii, pe termen lung sau scurt.
» ÎNȚELEGE-ȚI COPILUL MAI BINE. GHID PENTRU UN PĂRINTE MAI BUN
Publicația apare în cadrul proiectului "Provocarea practicilor parentale pozitive de disciplinare a copiilor", implementat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) cu suportul financiar al Reprezentanței UNICEF în Moldova.
INIŢIATIVE DE PARTICIPARE
» TINERII IN ACTIUNE!. 15 istorii de succes/ youth act! 15 stories of success
In aceasta brosura veti gasi istoriile de succes ale celor 15 echipe locale antrenate in 2003 in proiectul "Tineri in Actiune! Scopul proiectului a fost promovarea si facilitarea participarii la nivel local a copiilor si tinerilor pentru a contribui la dezvoltarea unei societati civile bazate pe cetatenie activa si respectul fata de Drepturile Omului. Acest proiect a oferit tinerilor instrumente necesare pentru punerea in aplicare a ideilor si a initiativelor lor civice. In 2003 circa 400 de tineri din 15 localitati au participat in cadrul proiectului. Ei si-au dezvoltat abilitatile si cunostintele de comunicare, lucru in echipa, cooperare, liderism, negociere, advocacy, analiza a problemelor si a solutiilor optime, de organizare a comunitatii etc. Aplicand aceste cunostinte si abilitati, ei au identificat problemele care ii afecteaza si au implicat membrii comunitatilor lor in solutionarea acestora.
» TINERII IN ACTIUNE. A REALIZA SCHIMBAREA. Republica Moldova, Raionul Telenesti, Anul 2006
In aceasta brosura veti gasi istoriile de succes ale celor 6 echipe locale din r. Telenesti antrenate in 2006 in proiectul "Tineri in Actiune! In cadrul acestui proiect, pe parcursul anului 2006, au fost instruite si sustinute, in vederea implementarii propriilor planuri de actiune, 6 grupuri de tineri din 6 localitati ale raionului Telenesti: Cisla, Ghiliceni, Inesti, Saratenii Vechi, Zgardesti si Suhuluceni.
PRACTICI DE SUCCES IN PROIECTUL "SPECIAL OLYMPICS – PARTICIPA!".
Acest ghid reprezinta experienta CIDDC de lucru in desfasurarea activitatilor de dezvoltare a diferitor abilitati, organizare de activitati de timp liber pentru copiii cu nevoi speciale in cadrul proiectului "Special Olympics - Participa!". Materialul este adresat tuturor profesorilor si educatorilor din scolile auxiliare si scolile generale, grupurilor de initiativa si tuturor persoanelor care vor sa contribuie la integrarea sociala a copiilor cu disabilitati intelectuale.
ALTE PUBLICAŢII
» Ascultă Vodea Copilului Tău. Broșură pentru Părinți.
Broşura pentru părinţi ASCULTĂ VOCEA COPILULUI TĂU apare în cadrul proiectului "Drepturile copilului pe înţelesul tuturor", implementat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului, cu susţinerea Organizaţiei Suedeze "Salvaţi Copiii". Publicaţia este adresată părinţilor şi altor persoane care au în grija lor copii, pe termen lung sau scurt.
» JURNALUL ISTORIILOR UMANE.
Jurnalul Istoriilor Umane a fost editat in cadrul proiectului "Dezvoltarea deprinderilor de viata pentru prevenirea traficului de fiinte umane" implementat in 11 gimnazii internat (Cahul, Carpineni, Cazanesti, nr. 2 Chisinau, Leova, Falesti, Orhei, Napadova, Tighina, Straseni, Vascauti) de catre Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului in parteneriat cu Secretariatul Consiliului National pentru Protectia Drepturilor Copilului si Ministerul Educatiei, cu suportul Reprezentantei UNICEF in Moldova si a Organizatiei Suedeze Radda Barnen.
Materiale publicate in prezentul JURNAL vin sa prezinte istoriile de viata si experienta a 28 de elevi din gimnaziile internat implicate in proiect si sa sensibilizeze opinia publica fata de copiii institutionalizati si problemele cu care se confrunta acestea.

Pentru a deschide documentele este necesar programul "Acrobat Reader". Accesati adresa, incarcati si instalati programul Acrobat Reader

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page