16 noiembrie 2022 | Seminar științifico-practic: Educația privind drepturile copilului în Republica Moldova | 4 ateliere tematice

Anual, la 20 noiembrie, comunitatea internațională marchează Ziua Universală a Drepturilor Copilului. Scopul acestei Zile este de a ne reaminti că atunci când Republica Moldova a ratificat Convenția cu privire la Drepturile Copilului, și-a asumat mai multe angajamente față de copii. Unul dintre acestea este educația privind drepturile copilului atât pentru copii, cât și pentru profesioniștii care lucrează cu sau pentru copii.

Pe 16 noiembrie 2022 , Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Fundația ERIKS Development Partner invită profesori și profesoare, studenți și studente, masteranzi și masterande la Seminarul științifico-practic „Educația privind drepturile copilului în Republica Moldova”.

În cadrul evenimentului se desfășoară patru ateliere de formare:

Atelierul „Aplicația interactivă «Provocările lui Dragoș»”

Atelierul va avea loc în format fizic, în incinta Universității Pedagogice de Stat„ Ion Creangă” și va fi facilitat de Diana Postu-Blăjinu, psihologă.

Grupul de participanți/te va exersaaplicația interactivă „Provocările lui Dragoș”.

Aplicația „Provocările lui Dragoș” este destinată copiilor cu vârste între 7-12 ani. Această metodă este utilă în abordarea subiectelor sensibile și are ca scop să încurajeze discuțiile despre un subiect tabu, cum este violența asupra copiilor. Cu ajutorul acestei aplicații, cadrele didactice pot ajuta copiii să recunoască diverse forme ale abuzului, să afle cum se pot comporta în situaţii riscante pentru ei şi să identifice persoane de încredere.

Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/KwqJkFtjaXm5jns19 , iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind desfășurarea acestuia.

Atelierul „Prevenirea violenței asupra copilului prin «Fir de nisip»”

Atelierul va avea loc în format fizic, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și va fi facilitat de Iulia Drozdov, psihologă.

Participanții/tele vor explora programulde prevenire a violenței față de copii„Fir de nisip".

Metoda „Fir de nisip" este gândită pentru adolescenţii/tele de 12-18 ani şi constă dintr-o discuţie de grup, moderată de o persoană adultă, în baza unei proiecţii video.

Metoda poate fi utilizată de diriginţi, psihologi, profesori la toate disciplinele școlare, în cadrul activităţilor curriculare şi extracurriculare pentru formarea competențele emoționale și sociale.

Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/tE8sNfzWYZkFwEjF9 , iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind desfășurarea acestuia.

Atelierul „Politica de Protecție a Copilului în instituția de învățământ”

Atelierul va avea loc în format fizic, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și va fi facilitat de Viorica Adăscăliță, conferențiară universitară.

În cadrul atelierului se va analiza procedura de elaborare a Politicii de Protecție a Copilului (PPC) în instituția de învățământ și utilitatea acesteia pentru comunitatea școlară.

PPC este unul dintre elementele de bază care contribuie la crearea unui mediu de învățare bazat pe sentimentul siguranței și al respectului pentru demnitatea umană. Această procedură creează un cadru legal sigur de acțiune pentru cadrele didactice și de conducere de a răspunde prompt la orice caz suspect de violență sau bullying și face ca toți angajații unei instituții să fie în siguranță atunci când acționează în interesul superior al copilului.

Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/GgyBzGnvHBFEfBgQ6 , iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind desfășurarea acestuia.

Atelierul „Educația prin, pentru și despre drepturile copilului”

Atelierul va avea loc online, pe platforma de comunicare ZOOM și va fi facilitat de Iosif Moldovanu, consultant în drepturile copilului, coach.

În cadrul atelierului „Educația prin, pentru și despre drepturile copilului” participanții/tele vor reflecta asupra competențelor cadrelor didactice de a proiecta, facilita și evalua un proces de învățare bazat pe respectarea principiilor drepturilor omului. Participanții/tele vor împărtăși propriile abordări și metode de educație în domeniul drepturilor copilului, vor analiza dificultățile și vor identifica soluții care să asigure respectarea drepturilor atât ale adulților, cât și ale copiilor în procesul educațional.

Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/np6hUeZhStzoMnH5A , iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind agenda și linkul pentru conectare.

Pentru mai multe detalii privind organizarea evenimentului vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon +37379532774

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon +37378009450

GALERIE FOTO:

Last modified onFriday, 25 November 2022 12:51
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page