CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Platforma Copiilor și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) invită cadrele didactice la un atelier despre copiii apărători ai drepturilor omului

Platforma Copiilor (PC) și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) invită cadrele didactice la un atelier despre rolul copiilor apărători ai drepturilor omului și rolul profesorilor în împuternicirea acestora. Atelierul se va desfășura pe 17 februarie 2022, ora 16:00, pe platforma ZOOM și va dura două-trei ore. Pentru a participa la atelier, persoanele se pot înscrie aici, iar organizatorii vor reveni cu un mesaj ce conține agenda și linkul pentru conectare.

Copiii și tinerii din întreaga lume, inclusiv din Republica Moldova, apără din ce în ce mai mult drepturile copilului sau drepturile omului în general și acționează ca apărători ai drepturilor omului.

Copiii apărători ai drepturilor omului (CADO) reprezintă un concept nou atât pentru Republica Moldova, cât și pentru alte țări.

Despre CADO s-a vorbit pentru prima oară în 2018, când Comitetul pentru Drepturile Copilului a constatat că este nevoie de o mai bună înțelegere a conceptului de copii apărători ai drepturilor omului și de protecție a acestor copii la toate nivelurile.

Momentan, pentru a crește gradul de conștientizare privind situația copiilor apărători ai drepturilor omului din Moldova, patru tineri/e de la Platforma Copiilor – Aisu, Elvira, Gheorghe, Romana –, pregătesc o campanie online, pe care o vor lansa în februarie 2022, CIDDC îi susține în acest proces. Această campanie urmărește:

  • informarea și educarea populației despre CADO;
  • sensibilizarea părinților, profesorilor, polițiștilor, autorităților privind CADO;
  • împuternicirea/încurajarea CADO.

Ne dorim ca societatea să înțeleagă că fiecare copil are drepturi ale omului, iar atunci când copiii monitorizează, apără și promovează drepturile omului, ei contribuie la dezvoltarea comunității și, pentru asta, au nevoie de protecție din partea adulților.

Platforma Copiilor este un grup de copii care monitorizează, apără și promovează drepturile copilului/omului și a fost lansată în 2017 de CIDDC.

CIDDC este o organizație neguvernamentală fondată în 1999 și cu experiență internațională, care cooperează cu adulții pentru a-i ajuta să înțeleagă ce nevoi are copilul și ce trebuie să întreprindă ei pentru a satisface nevoile acestuia.

CIDDC susține copiii să-și facă vocea auzită, să participe în luarea deciziilor, să influențeze deciziile adulților/autorităților și, totodată, susține adulții/autoritățile să ia în considerare opinia copiilor atunci când iau decizii pentru ei și pentru societate.

Împreună putem contribui la crearea unui mediu sigur pentru copiii apărători ai drepturilor omului din Republica Moldova.

Admin

Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
back to top

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page